В  бъдеще германските шофьори ще могат да зареждат резервоарите си

...
В  бъдеще германските шофьори ще могат да зареждат резервоарите си
Коментари Харесай

Германия разрешава зареждането на автомобили с чист биодизел

В  бъдеще немските водачи ще могат да зареждат резервоарите си и с дизелово гориво, създадено напълно от избрани отпадъчни артикули. Сред тях е и готварското олио от фритюрниците в заведения за хранене. Това планува нов закон, утвърден през днешния ден от Народното събрание на страната, съобщи ДПА, осведоми Българска телеграфна агенция.
 
Бундесратът, горната камара на немския парламент, одобри мярката, която проправя пътя за въвеждането на биодизелови горива на немския пазар. 

Парафиновите дизелови горива, които се създават от отпадъчни материали и растителни масла, към този момент ще могат да се продават като " чисти " горива. Досега беше позволено единствено да се смесват с обичайно дизелово гориво.

Тъй като биодизелът отделя по-малко излъчвания на въглероден диоксид от елементарния дизел, се чака, че смяната може да способства за битката с изменението на климата. 

Въпреки това остава под въпрос до каква степен новото гориво ще бъде налично в бъдеще. 

Според немското министерство на околната среда сега цялото количество отработени готварски масла се употребява за примеси в транспортните горива.

Германската асоциация на автомобилната промишленост (VDA) въпреки всичко дефинира решението като " удобно за околната среда и климата ".

" Възобновяемите горива биха могли да допринесат доста за постигането на климатичните цели в транспортния бранш ", съобщи президентът на организацията Хилдегард Мюлер. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР